

## 2024 BOAG Conference Education Agenda

Sunday, May 5th

3:00 pm to 5:00 pm Registration and Vendor Setup

Monday May 6th

8:00 am – 9:00 am Welcome Address

Classroom # 1 Steve Morgan Service master Restore (1 hour)

9:10 am — 10:00 am Common Sense Approach to Microbial Growth in Building

Commercial environments

<u>Classroom # 1</u> Chris Birchfield Global Fireproof Solutions (2 hour) 10:10 am – 12:00 pm Innovative "Alternate Method" Fire Resistance Solutions

- 12:00 pm innovative. Alternate Method. Fire Resistance Soluti

Global Fireproof Solutions

<u>Classroom # 2</u> John England England Enterprises (3 hours)

9:10 am – 12:00 pm Chapter 17 Special inspections

12:00 pm — 1:00 pm Dining room Lunch Update from DCA

<u>Classroom # 1</u> James Martin City of Rome

1:10 pm –3:00 pm Construction Law (2 hours)

<u>Classroom # 2</u> Henry Garcia Hilti North America

1:10 pm – 3:00 pm Life Safety Seminar Fire stopping (2 hours)

<u>Classroom # 1</u> Kyle Tilley APA

3:10 pm – 5:00 pm Sheath for Success: Simple Techniques to Make Buildings

Stronger and More Energy Efficient (2 hours)

<u>Classroom # 2</u> Chris Athari Hoover Treated Wood Products 3:10 pm – 5:00 pm Fire-Retardant-Treated Wood and the IBC (2 hours)

Tuesday, May 7<sup>th</sup>

8:00 am – 12:00 pm Registration and Vendor Exhibits

Classroom # 1 Cludia Reit R4B Consulting

8:10 am -9:00 am Code Compliance Permits Myths and facts (1 hour)

Classroom # 1 Favata Centrotherm Harry Warren

9:10 am -10:00 am Flue gas vent materials and standards (1 hour) (ICC 28854)

<u>Classroom # 1</u> W Lee Shoemaker SEAOG BOD Metal Building Manufactures

10:10 am 11:00 pm Special Inspection Requirements for Metal Building Systems (1

hour)

Classroom # 1 Todd Edwards ACCG

11:10 am 12:00 pm 2024 legislative session that impact building officials and related

topics. (1 hour)

Classroom # 2 Cade Booth American Wood Council

8:10 am -10:00 am Residential Wood Frame Construction **2 hours** 

<u>Classroom # 2</u> Gary Mullinix City of Milton

10:10 am 12:00 pm Legal Aspects of code Administration 2 hours

<u>12:00 pm – 1:00 pm</u> **Dining Room Lunch** 

**Golf Tournament** 12:00 pm – 5:00 pm

<u>Classroom # 1</u> Tim Earl GBH International

1:10 pm – 2:00 pm Town home Separation (1 hour)

<u>Classroom # 1</u> Tim Earl GBH International

2:10 pm – 3:00 pm Understanding E84 Test Reports (1 Hour)

<u>Classroom #1</u> Peri Pavani and Tai Huynh Acta Solutions

3:10 pm – 4:00 pm Improving Customer Service to Increase Compliance (1 hour)

<u>Classroom #1</u> Mark Guthrie Fasten Master Pro Drive (1 Hour)

4:10 pm – 5:00 pm Code Conforming Connections Using Structural Wood Screws

Classroom # 2 Jon Nisja National Fire Sprinkler Association

1:10 pm – 5:00 pm Rough-In and Final Inspection of Fire Sprinklers (4 Hours)

6:00 pm Auction and Social Hour Benefitting Scholarship

Wednesday, May 8th

<u>Classroom # 1</u> Katherine Brakeman Aqua Guard

8:10 am -10:00 am Foundation and waterproofing Repair (2 hours)

<u>Classroom # 1</u> Eric Fortner Northwest GA Inspectors' Association (NWGIA)

10:10 am 12:00 pm ICC Exam Prep (2 hours)

Classroom #2 Ron Anderson GPTA

8:10 am 11:00 am Review of Revisions in the 2024 IPC (3 Hours)

<u>Classroom #2</u> Sam Harvey Carrier

11:10 am 12:00 pm Next-Gen Refrigerants and Their Impact (1 Hour)

<u>12:00 – 1:00 pm</u>	Dining Room Business Luncheon
Classroom # 1	Joe Alexander City of Suwanee
1:10 pm 3:00 pm	Lesser-Known Aspects of the NEC (2 Hours)
Classroom # 1	Nick Haney Simpson Strong Tie
3:10 pm 4:00 pm	Code Requirements for Conventionally Framed Roofs (1 Hour)
Classroom # 1	Nick HaneySimpson Strong tie
4:10 pm 5:00 pm	Critical Deck Connections (1 Hour)
Classroom # 2	Darson Buckner Tyvek Moisture Management
1:10 pm 3:00 pm	Inspecting the Building Envelope (2Hours)
Classroom # 2	Tucker Green Condition air Association of Georgia
1:10 pm 2:00 pm	Perspective: working with our Building Partners (1 Hour
Classroom # 2	Mearle Wetherford Arrow Exterminating (1 Hour
2:10 pm 5:00 pm	
Main Dining Hall	Banquet Dinner and Awards
6:00 pm	
Thursday May 9th	Board of Directors Meeting
8:00 am	